Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lélekgyógyászat

Mottó:

"Több dolgok vannak földön és egen,
Horatio, mintsem bölcselmetek
Álmodni képes."

William Shakespeare

 

 • Pozitív gondolkodás
 • Semlegesítsünk!
 • Érzelmi síkok
 • Lelki tulajdonságok
 • Stresszkezelés
 • A hit gyógyító ereje
 •  

  POZITÍV GONDOLKODÁS

   

   

    Minden élőlénynek lelke van .Ez a titokzatos,bonyolult valami nem kézzel fogható ám a tudomány fejlődése jóvoltából ma már mérhető jelenség.Fizikai testünk olyan éteri kiegészítője,amely szoros kapcsolatban áll gondolatainkkal is.Gondolkodásunk befolyásolja érzéseinket,lelki rezonanciáink kihatnak testünk minden sejtjére.A ma embere,különösen itt Európában csak nemrég kezdett rájönni arra ,amit a régmúlt időkben eleink már több ezer évvel ezelőtt is tudtak, nevezetesen azt, hogy a tudatnak meghatározó szerepe van a létezés minden folyamatára.Tehát, ha negatív gondolatokkal vannak tele mindennapjaink, előbb-utóbb mély nyomot hagynak elménk valamely síkján,ahol aztán letelepszik,s ahonnan ugyanannyi erőfeszítésbe kerül eltüntetni,mint amekkora negatív energiával oda juttattuk.A negatív gondolatoknak tehát romboló ereje van, különösen akkor, ha hosszabb ideig fennállnak, és étertestünkbe ágyazódva tovább tápláljuk mégtöbb negatív gondolattal.Ilyenkor jelennek meg szervi szinten is a betegségek.Jó, ha tudjuk, hogy egy-egy ilyen testi betegség lelki szinten kezelendő. Rengeteg javulás tapasztalható, ha mielőbb elkezdünk változtatni gondolkodásmódunkon.A negatív gondolatok helyett-mivel az ellentétek kioltják egymás hatását-pozitív beállítottságú képzeteket kell hogy beépítsünk gondolatvilágunkba.Ezek a motivációk ugyanúgy fognak működni, mint az ártó mechanizmusok, befúrják magukat a tudat legmélyebb szintjére is,ott olyan változásokat létrehozva,amik, aszerint, hogy az ártó hatások mekkora mértékben hatalmasodtak el, vagy kioltják,vagy csökkentik a már létrejött ártalmakat. Minél pozitívabb beállítottságúak elménk termékei, annál biztosabb egészségünk. 

   

   

  szabadsag.jpeg

   

   

  YAMA - a kívánatos cselekedetek

  Pozitív gondolatok: gondolj arra, amit szeretnél

  - Írd le egy lapra minden évben terveid!

  - Írd le egy lapra mindazt, amitől meg kívánsz szabadulni, s égesd el!

  - Este, mielőtt elalszol, álmodozz egy kicsit vágyaidról!

  - Minden alkalommal kedvezően gondolj másokra!

  - Pozitívan fogalmazz meg magadnak és másoknak mindent!

  NIYAMA - nem kívánatos cselekedetek

  A negatív gondolatok kerülése :

  - A nem szó 80%-nak kiiktatása párbeszédünkből

  - Másoknak való folyamatos ellentmondás, rákontrázás kerülése

  - Verbális dacolás kerülése

  - A negatív dolgokat megteremtő étkek kerülése - ez lehet puffasztó, túl fűszeres, stb.

  - A feszültté tevő, negatívat szülő helyzetek, cselekedetek kerülése.  

 

                            SEMLEGESÍTSÜNK!!!                         

                           -HA EZT GONDOLTAD, TETTED, ÉREZTED EDDIG...

                                   -TEDD EZT HELYETTE !!!

   

  -Már megint nem sikerült!

  -Elengedem.

  -Jaj, de fáj!

  -Foglald el magad vmi újdonsággal, lehetőleg ne egyedül!

  -Sok az elintéznivalóm, utálom a sorbanállást.

  -Kitárom szívem, tudom, tágas a világ!

  -Félek!

  -Figyelek másokra, biztonságban vagyok.

  -Nem tudom, mit mondjak holnap!

  -Elégedett vagyok.

  -De szégyellem magam!

  -Gyönyörű a világ, akár egy nyíló rózsabimbó.

  -Dühös vagyok.

  -Segítenek a szép dallamok! Énekelj!

  -Unatkozom!

  -Vedd észre a színeket a világban! Gondolatban építhetsz színes kockákból várat, tetejébe virágokat tehetsz, vagy apró színes köröket képzelj magad köré, amik folyton ugrándoznak és vidám gondolatokkal töltenek fel.

  -Nyugtalan és ideges vagyok.

  -Arcomon hűs szél fuvallatát érzem, testem mintha hideg tengerben úszna.

  -Semmihez sincs kedvem.

  -Átjár a Nap fénye és melege ! Jó élni!

   

                   Érzelmi síkok

   

    A pozitív gondolatok célba éréséhez a megfelelő feltétel, hogy az egyén éppen abban az érzelmi periódusban a megfelelő hullámhosszon legyen. Az érzelmek hullámzása határozza meg, hogy kire milyen emóciók hatnak. Ha valaki érzelmileg "mélyponton" van, akkor a legegyszerűbb pozitív szó is képes kibillenteni onnan, növelni lelkiségét , megtölteni felszabadító, gyógyító gondolathullámokkal, amelyek átalakítják lehangoltságát. (Apropó lehangoltság!- milyen találó ez a magyar szó!)

    Az érzelmek áradata hullámzó. Egy-egy pozitív vagy negatív szó másképpen tud hatni lelkivilágunkra az egyes alacsonyabb, vagy magasabb síkokon. Nézzünk példát : Ha valakit a zűrös hétköznapok energiahiányossá tettek, letargikus, enervált, lemerült lett, elég egy kis biztató szó, egy egyszerű pozitív gondolat ahhoz, hogy jobbkedvre derüljön. Például a fárasztó munkából hazatérve felvidulhat egy csésze forró teától vagy egy szelet habos süteménytől, de már attól is, hogy ezekre vágyik és tudja, hogy otthon mindezt megkaphatja. De amikor ezeket elérte, feljebb emelkedik az érzelmek létráján, és másfajta célok kezdik motiválni. Ekkor már a sütemény egyáltalán nem hozza lázba, sőt undorítóvá is válhat. Helyette egyéb tárgyat keres vágyainak, amiben aztán kielégülhet.

    Az érzelmi síkok folyton változnak, szinkronban energiaszintünkkel. Magasabb frekvencián mozgó embereknek mélyebb töltetű érzelmi indíttatásra van szükségük, mint azoknak, akiknek energiája lemerült, gondolatai beszűkültek. Ezért van az, hogy a szavak és a gondolatok oly nagy mértékben képesek ránk hatni.

    Az érzelmek hullámzását biológiai ritmusunk, hormonváltozásaink, és környezeti tényezők egyaránt okozzák. Megváltoztatásukhoz ezért gondolatainknak ezek átalakítására kell irányulnia. Első lépésként meg kell találnunk az érzelmi mélypont gyökerét. Meg kell vizsgálni, miből áll, és mi az, amitől megváltozhat. Ekkor kezdjük el tudatosítani azt a célt, mellyel el tudjuk hagyni ezt az érzelmi síkot.

                              Lelki tulajdonságok

    A lélek lakhelye a testben középen, a szegycsont mögötti csecsemőmirigyben helyezkedik el. A lelket ért behatások, a negatív stressz, az elkorcsosult érzelmek bal felé, a szívbe áramlanak, a mesterségesen előidézett öröm ( például élvezeti cikkek, alkohol, kábítószer hatására )jobbra, a májba sugároznak át. Ezekben a szervekben azután romboló hatásokat hoznak létre. Minél tovább állnak fenn ezek a negatív emóciók, annál nagyobb kárt okoznak, egyre súlyosbodó betegséget idézve elő. A májat támadja, gyengíti az összes természetellenes lelki élvezet, az irigység, álnokság, beképzeltség (epe), gúny, irónia. Ezek pozitívan negatív tulajdonságok. Amikor valaki pozitívan fejezi ki magát mások előtt, miközben érzelmeiben negatívan viszonyul az adott szituációhoz, akkor a lelki tényező töltete pozitívan negatív, ami a máj és az epe felé negatív impulzusokat küld. A szívet ért impulzusok viszont , mint a bosszúvágy, rosszakarat, harag, düh, indulat, negatívan pozitívak. A gyomor ellenségei a lebecsmérlés, a gyűlölet, az utálat. A hányinger jelzi ez esetben a kóros lelki tartalmak iránti kiürítési igényt. Ezek mind a gyomor megbetegedéseit, görcseit okozzák, egyenes utat teremtve az emésztési folyamatok megbomlásához. A torokban érezzük a félelmet, az aggódást, a szorongást (összeszorul a torkunk), ezek nemcsak a gyomrot, de a tüdőt is megbetegítik. Ilyenkor sóhajtási kényszerünk támad, a torokban érzett szűkület, görcs oxigénhiányt teremt, ezt kompenzáljuk egy.egy mély sóhajjal.

                      Stresszkezelés

   

    Korunkra jellemző, hogy a helytelen gondolkodásmód, a nem kellően átgondolt kijelentések, megnyilvánulások miatt rengeteg negatív energiát generálunk, ami alaposan megcsappantja életenergia-tartalékainkat. Alapvető emberi tulajdonságunk a szeretet, ami a legnagyobb rezgésszintű energia az Univerzumban. Minden élőlény magas rezgésszintű, pozitív energiával születik. Eleinte nem ismeri az aggodalmat, a félelmet, a szorongást, az elé kerülő problémákat könnyedén kezeli, nem merül el az esetleges buktatóit kutatva a gondokba, hanem képes annyi pozitív áramlatot előidézni amivel sikerül kiirtania gyökerestől a negatív rezgéseket. Életünk során azonban, mivel egyre jobban megismerjük a körülöttünk megnyilvánuló történések természetét és lehetséges buktatóit, nemcsak a problémára és annak megoldására koncentrálunk, hanem akaratlanul is számot vetünk annak negatív vonzataival, és azokra is reagálunk, szeretnénk őket elkerülni vagy megsemmisíteni. Ezért küldünk felé negatív rezgéseket, inkább többet, hogy biztosra menjünk. A hibát máris elkövettük, mert a fölösleges negatív rezonanciáink bizony visszatérnek hozzánk azzal az utasítással, hogy ott, ahova küldtük, nincs rá szükség.

     A bioenergia természetéhez hozzátartozik, hogy nem létezhet a pozitív negatív nélkül, ez biztosítja a testi-lelki egyensúlyt. De ha reagálunk egy negatív hatásra, a pozitív rezgésekkel egyetemben negatívat is küldünk felé. Az ártó hatást így semlegesítettük, de maradt egy adag negatív rezgésű energiánk, amit blokkolnunk kell. A negatív blokkok a lelki, majd testi szinten is megjelenő deformitások, betegségtünetek alapjai. Ezért kell vigyáznunk arra, hogy mekkora energiával dolgozunk, mennyi az a mennyiség, amely a tényleges problémát kiküszöböli.

    A negatív rezgésű energiapotenciálok csak akkor képesek kifejteni hatásukat, ha energetikailag sérült területet találnak. Az emberben kialakult félelmek, saját magunk által provokált szorongások kitűnő táptalaja a negatív hatások beszivárgásának az életünkbe. Kibillent lelki egyensúlyunk miatt saját magunknak idézzük elő az összes számunkra fájó, kellemetlen tartalmakat. Mindenki ismeri a stressz fogalmát. Ez is csak energia, és ekképpen kell vele bánni. Legyőzhetjük, ha megfigyeljük természetét. Láthatjuk , hogy felületes, gyökerek nélküli, fantomenergiáról van szó. A stressz csak téves reakció, nem valódi, saját gondolataink alkotta gát, amely az ismeretlentől való félelem talaján alakult ki. Tévképzetek hozzák létre, a lehetőségektől való riadalom. Ez az érzelmi-gondolati hullám egy lenyomatot hoz létre a test energiamezejében, ahol, akár egy sínen kering az egészséges energia, ami felveszi a kórosan megváltozott frekvenciákat és átalakul. Ebből keletkezik a tartós stressz, félelem. Megváltoztatni úgy tudjuk, ha-rendszerint ekkor már sejtszinten beépül a folyamat- a lehető legmélyebbre nyúlunk a probléma gyökeréhez. Tehetjük ezt bármilyen pszichoszuggesztiós programmal : önhipnózissal, hangterápiával.

    Legyünk óvatosak a pozitív stressz kezelésével, mert nem biztos, hogy a mi saját energetikai rendszerünknek szüksége van rá. Lehet, hogy túlterheli, kimeríti azt. A negatív stresszt viszont kezelni kell. Ha ilyenfajta befolyás ér bennünket, lehangoltak, aggodalommal telik leszünk, látszólag nem bírunk megbírkózni az elénk került kihívásokkal, visszahúzódóvá, esetleg agresszívvé válunk. Ilyen esetekben alkalmazhatunk biorezonanciás eljárásokat, amelyek megemelik szervezetünk energiaszintjét, például mágneses biorezonancia, vagy a tibeti hangtálak segítségével. A stressz hosszú ideig történő fennállása azonban a test megbetegedését okozza. Produkál magas vérnyomást, gyomorbántalmakat, emésztési zavarokat, refluxot, autoimmun betegségeket, allergiát, reumatikus fájdalmakat és különféle gyulladásos folyamatokat. Mindezeket hosszantartó kezeléssel szüntethetjük meg. Fordulhatunk segítségért a gyógynövényekhez, nyugtató és gyulladáscsökkentő módszerekhez,mint a  kamilla, aloe vera, fokhagyma és még sok más, de jó hatású a masszázs, a Bach-virágterápia, a humor és a játék is . A legfontosabb, hogy ne generáljuk a betegségeket azzal, hogy állandóan rá figyelünk, folyamatosan fenntartjuk negatív sémáját. Tereljük át gondolatainkat más síkra, oda, ahol el tudunk feledkezni róla, ahol jelen van az öröm, a szeretet, a béke és a nyugalom. Van a gondolataink között olyan hely, ami csupa pozitív energiából áll. Keressük ezt meg, és csak erre koncentráljunk. Hívjuk elő gyakran, amíg csak szükség van rá. Meg fogjuk látni, hogy rengeteg változás következik be nemcsak bennünk, de körülöttünk is.

    Ha problémát jelent a stressz kezelése, mélysége, tartós fennállása miatt nehezen fogunk neki a legyőzésének, első lépésben használjuk a szavak erejét! Parancsoljunk rá magunkra, hogy hagyja figyelmen kívül a gondokat, bajokat! Mondd elmédnek: -Ne foglalkozz vele!

                     -Zavard el a fájdalmakat!

                     -Tűnjenek el a zavaró gondolatok és ne is térjenek vissza!

  Ezután vehetünk egy mély lélegzetet, és hirtelen, erőltetve lélegezzük ki, mintha ezzel a kilégzéssel kiszakadnának testünkből a felgyülemlett indulatok. Árasszuk ki őket jó messzire!

   

   

                           A hit gyógyító ereje

    Az ember életében a hit mindig is jelen volt, ez képezte a nagy vallási irányzatok alapját. Ereje abban mutatkozik, hogy tartós, soha el nem múló, életünkben állandóan jelen lévő szellemi termékről van szó. De nem csak vallási értelemben létezik, mindennapjaink átható része is. Hit nélkül lehetetlen az élet. Hinni kell a sikerben, a gyógyulásban, a barátságban, a jővőben...stb. Ahol hiányzik a hit, reménytelenség, sikertelenség, baj sorakozik. Hittel megteremthetünk mindent, amire vágyunk. Kezdetben teremtsük meg a hit feltételeit: engedjük, hogy hasson ! Ha gyógyulásra szeretnénk használni, és nincs bennünk elég bizalom a siker felé, először csak szavakban fogalmazzuk meg az elérendő célt. Például ismételgessük, hogy meg fogok gyógyulni, egészséges vagyok, minden rendben lesz ! Ezzel máris megteremtettük, létrehoztuk a hitet. Igen, mi hoztuk létre ! És hogy életben is tarthassuk, folyamatosan azon kell munkálkodnunk, hogy el ne múljon. Addig mondogassuk magunknak  a pozitív kifejezéseket, amíg elménk is elhiszi. Erősítésképpen létrehozhatunk segítő gondolatokat is, például képzeljük el, hogy vannak olyan szellemi lények, akik azért léteznek, hogy segítsék a beteg lelkeket, pozitív, gyógyító energiával lássák el. Hitünkkel fordulhatunk hozzájuk is, így :

  KÉRLEK TITEKET GYÓGYÍTÓ SZELLEMEK,

  GYÓGYÍTSÁTOK MEG TESTEMET, LELKEMET !

  KÉRLEK TITEKET GYÓGYÍTÓ SZELLEMEK,

  GYÓGYÍTSÁTOK MEG A (...SZÍVEMET, GYOMROMAT, KEZEMET...STB. )!

   Hatásosabb, ha rímekben fogalmazunk. Ha kitartóan ismételgetjük, létünk részévé válik, beépül mindennapjainkba, átépíti lelki és majd testi struktúránkat A csodás gyógyulásoknak ez az alapja. A kezdeti, szavakba öntött gondolat átalakul valósággá. Kiegészíthetjük ezt a gyakorlatot egyéb terápiás módszerekkel is. Állítsunk magunk elé egy elérendö feladatot, amit szívesen csinálunk. Lehet bármilyen hétköznapi, például virágültetés, egy jó ebéd főzése, strandolás, vagy bármi, ami jól esik, de fontos, hogy közben ne figyeljünk semmi másra, főleg a negatív gondolatokat űzzük ki a fejünkből. Tudatosan mélyedjünk el pozitív érzéstartalmú tevékenységekbe. Ha állandóan be akarnak furakodni a rossz képzetek, tekintsünk rájuk "kívülről", és odázzuk el, halasszuk későbbre a velük való foglalkozást. Mindig egyre későbbre toljuk, míg egyszercsak oly messzire űzzük őket, hogy számunkra elérhetetlenek lesznek, és soha többé kárt nem okoznak. A kisebb negatív gondolatokkal pedig elbánhatunk a már jól ismert módszerrel, a pozitív semlegesítéssel. (Semlegesítsünk !)

     Ártó gondolatainktól megszabadulhatunk vizualizációs technikával is. Erről egy kicsit el kell gondolkodnunk. Ha valamely akadályozó gondolat merül fel bennünk, ami meggátol bennünket egy cél elérésében, akkor az akadályt képező gondolatot próbáljuk meg egy tárgy formájában elképzelni. Legyen ez pl. egy rács. Most ezt a rácsot nyissuk fel, és lássuk, hogy az akadály elhárul utunkból. Társíthatunk hangokat, színeket is hozzá. Amikor átsuhan elménken az ártó gondolat, azonnal jusson eszünkbe az elhárító művelet is. El fog tűnni minden akadály ! Ily módon járhatunk el bármely negatívum ellen. Mindig meg kell vizsgálnunk a probléma természetét és azt, hogy számunkra mit jelent, mit sugall, és szerintünk mi az ellentéte, amivel semlegesíteni, legyőzni lehet. Ha ezt felismertük, már csak kitartóan küzdenünk kell ellene. Munkánk gyümölcseként győzni fogunk minden ártalommal szemben. (pl. félek a foghúzástól --> szeretem a fogorvost, mert segíteni fog megszüntetni a fájdalmam --> vizualizációnkban gondolhatunk arra, hogy egy kiszáradt növényt / ez a rossz fog, jelképesen / kihúzunk a földből és kidobjuk. )

 

Menüpontok