Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pozitív Oldal

                                          

u_1109_201bd4b4u_1110_fc1e5257u_1109_201bd4b4u_1110_fc1e5257u_1109_201bd4b4

A színek        A hangok       A gondolatok   

Gyógyulj hangokkal!      Semlegesítsünk! 

                                                     

                       

                                                             A SZÍNEK

 

VÖRÖS : Serkentő és izgató hatású. Fokozza a vérkeringést, adrenalint

                     szabadít fel. Növeli az izomerőt és az életkedvet. Ne használjuk

                     önálló színként, csak kékkel vagy zölddel.

 

NARANCSSÁRGA : Serkentő, erősítő szín. Megelégedettséget, és "jól-lét"

                      érzést kelt. Erősíti a hasnyálmirigyet, a lépet és a tüdőt. Segít eny-

                      híteni a hörghurutot, az asztmát és a megfázást.

 

SÁRGA : Mentálisan serkentő szín, ami lelket önt az emberbe és enyhíti a

                    depressziót. Általános vitalitást ad, erősíti az izomtónust. Alkalmazni

                      lehet székrekedés, emésztési elégtelenség, szívdobogás esetén, de

                     a túl sok sárga hasmenést okozhat. Testi energiáink egyenletes el-

                      osztásában is segít.

 

ZÖLD : A gyógyítás és a gyógyulás színe. Természetes erősítő, csökkenti a 

                stresszt és a feszültséget. Csillapítja a fejfájást. A termékenység színe.

 

KÉK : Fertőtlenítő és összehúzó hatású. Minden lázzal és gyulladással járó

             esetben hasznos, hűtő hatásának köszönhetően. Jó torokfájás, meg-

             hűlés, strúma ellen. Segít égés, vágás, horzsolás és reuma esetén is.

 

INDIGÓKÉK : A fizikai ,érzelmi és spirituális szinteken egyaránt kifejti hatását.

                  Hűsítő szín. Csökkenti a vérzést , orvosolja a fülek, a szemek és az orr

                 problémáit is.

 

IBOLYASZÍN : Az ibolyaszín a legmagasabb szinteken működik. Hatékony

                  a stressz és a feszültség csökkentésében. Jól gyógyítja az álmatlan-

                  ságot, a szemproblémákat és a mentális zavarokat.

 

 

 

                                                   A GONDOLATOK

 

   Életünket befolyásoló tényezők - színek, fények, hangok, érzelmek- után az egyik legfontosabb a gondolatok szerepe. Lehetnek építőek-pozitívak-, de romboló hatásúak is-negatívak. Mindkét fajtájukra szükség van a harmónia megéléséhez, ám ha valamelyik túlsúlyba kerül, felborul lelki egyensúlyunk.

     Általános tapasztalat, hogy fogékonyabbak vagyunk a negatív gondolatok befogadására. Egy kis odafigyeléssel azonban sokat változtathatunk életminőségünkön. Cseréljük fel (önmagunkra is ) ártó gondolatainkat, szavakba, tettekbe öntött megnyilvánulásainkat építőekre !

 

                                S E M L E G E S Í T S Ü N K ! ! !

 

   Ha mégis kimondunk egy-két romboló szót, csúfoljuk ki magunkat miatta, majd nevessünk ! Ezzel ártalmatlaníthatjuk a már létrehozott negatív folyamatot.

   Éles, maró gúny, kritika elhárítására használjuk képzeletünk erejét! Gondoljunk különféle gömbökre, melyek vidám összevisszaságban pattognak, és amelyek édes ízükkel semlegesítik a keserű élcet.

   Ne gondoljunk betegségre, beteges dolgokra, helyettük maradjunk a realitás talaján. Higyjük azt, hogy stabilan, két lábbal a földön állunk, és semmi sem tud bennünket megingatni.

   Ha csipkelődő hangulatban vagy ("szúrnak" a szavaid), képzeld el, hogy pihe-puha szőrgombolyagok veszik körül tested, gyengéden érintve bőröd.

   A rossz fogak a szorongás és a problémamegoldás hiányának a jele.(nehezen rágja át magát rajta). Légy határozott, céltudatos, állj ki magadért, céljaidért, légy kitárulkozó! (Ami a szíveden, a szádon!)

   Székrekedés olyankor fordul elő, amikor valamit görcsösen meg akarunk tartani, ám ez hatalmas erőfeszítésünkbe kerül. Gondoljuk át, valóban kell-e ez nekünk? Ne dédelgessünk ideákat, tárgyakat, személyeket ha úgysem lehet a miénk! Engedjük el őket!

   Hasmenéses panaszoknál valamit kifecsegtünk, amit jobb lett volna magunkban tartani.

   Puffadást a túlzó vágyak miatti sikertelenség okoz. Mindig csak annyit akarjunk, amennyi még megvalósítható.

   Gyomorégés elfojtott érzéseket,esetleg haragot prezentál.Légy belátóbb!

   Fejfájás jelentkezik, ha elégedetlenek vagyunk magunkkal,tudjuk, hogy többre vagyunk képesek, de ezt nincs alkalmunk megmutatni.Legalább gondolatban légy szabad, felejtsd el a sémákat!

   Magas vérnyomást okoz a felgyülemlett, kihasználatlan kreativitás.Egyszerre csak egy dologgal foglalkozz, lépésről-lépésre haladj céljaid megvalósítása felé.

   Alacsony vérnyomás okozója az enerváltság,az élet iránti fásultság, unottság, belefáradás érzése.Vigyél izgalmat mindennapjaidba,bármilyen aprót is.Örülj a mozgásnak , a hangoknak, a színeknek, a hőmérsékletnek!

   A rákos betegségek okozója az önzőség, a harácsolás, a birtoklási vágy; vágy valaminek a bekebelezésére és annak megtartására. Túlzott gyűjtögetés, ragaszkodás. Mohó tudásvágy, amely felhalmozott, de feldolgozatlan. Szabadulj meg mindentől, ami fölösleges!           

 

                   

 

                                               A HANGOK

 

     Belső szerveink állapotára következtethetünk a hangokból is.

 

MAGAS-MÉLY : a magas hangot a rövid hangszalagok és a kisebb gégefő okozza. Felnőttkorban a férfiak ádámcsutkája kitágul, elődomborodik, az addigi magas hangjuk mélyre változik. Mivel a nők ádámcsutkája kisebb, a hangjuk is magasabb. A sós ételek és a finomított szénhidrátok magasabbá, a víz, a tejtermékek, az olaj és a zsír pedig mélyebbé teszik a hangot.

 GYORS-LASSÚ : a gyors beszéd olyan emberek sajátja, akik általában gyorsan gondolkodnak, cselekednek, nem mindig megfontoltan. Szeretnek átsiklani apróságokon, bár utólag rágódnak a dolgokon. A lassú beszéd elmebetegségeknél gyakori.


 HANGOS-HALK : ha a hangnak nincs ereje, rossz bélműködésre utal. Ha nehézlégzéssel társul, akkor a tüdő is beteg.


 SZÁRAZ-NEDVES : a nedvesnek tűnő hang azt jelzi, hogy a testben túl sok a folyadék, a tüdők vizenyősek, a vesék túl vannak terhelve. Az izzadás, a dagadt lábak, a szexuális képesség csökkenése, a megnagyobbodott szív, a hideg vér, a kitágult hajszálerek és a hajhullás mind olyan állapot, amely a nedves hanggal járhat együtt.


TISZTÁN ÉRTHETŐ-FÁTYOLOS : a hang fátyolosságát a torokban lerakódott nyálka okozza.

       

 

               GYÓGYULJ  HANGOKKAL !

 

A TÜDŐ

Lazán összezárt ajkakkal hallassunk SZSZSZ hangot, miközben elképzeljük, hogy a tüdőnkből a levegővel együtt kiáramlik a felesleges hő, és az összes méreganyag.  Vizualizációnk kiegészítésére emeljük fel kezünket minden belégzéskor mellmagasságig, tenyérrel a tüdő felé.Emeljük tovább szemmagasságig, ekkor kezdjük tenyereinket kifelé fordítani, amíg teljesen a fejünk fölé mutatnak. Könyökünket ne egyenesítsük ki! Hangunk csak számunkra legyen hallható ! Kilégzéskor forgassuk vissza tenyerünket, és gyűjtsük be velük a bennünket körülölelő fehér, energiadús fényt.

   Ez a gyakorlat hatásos szomorúság, megfázás, influenza, fogfájás, asztma, tüdőtágulás esetén.

 

A VESE 

a vese hangja a KHÚÚÚ.Üljünk egyenes háttal, tartsuk  kezünket vesénken, képzeljük el, amint kék fény árasztja el. Dőljünk előre, és kulcsoljuk össze a kezünket a térd körül. Majd egyesesítsük ki karunkat, miközben felsőtestünkkel előre dőlünk s fejünket felemeljük. Érezzük a húzást a gerincben és hallassuk a KHÚÚÚ hangot !  Ezzel egyidőben húzzuk be az alhasat a vese felé tolva, érezzük, amint a hang mozgásba hozza a vese energiáját, és minden méreganyag távozik, kipréselődik onnan.

 

A MÁJ 

a máj hangja a SSSS (a nyelv a szájpadláshoz közel). Ülő helyzetben kezek a májon. Lássuk, amint zöld fény járja át májunkat, nyugtató, természetes, életet adó energia.Nyújtsuk ki karunkat oldalra, a tenyerek felfelé néznek. Lassan emeljük fel karjainkat fejünk fölé, miközben követjük tekintetünkkel. Fűzzük össze ujjainkat és fordítsuk ki, az ég irányába. Nyújtóztassuk ki, vállból kiindulva. Dőljünk kissé balra, feszítsük meg kissé oldalizmunkat. Lassan kilélegezve mondjuk ki a SSSS hangot először hangosan, majd egyre halkulón. A májból távozik minden tisztátalan energia.

 

A SZÍV

a szív hangja  a HAAAAA( a száj tágra nyitva). Ülő helyzetben tegyük kezünket a szívre. Tudatosítsuk a szívben lévő energiát, annak vörös fényét. A testhelyzet ugyanaz, mint a májnál,de most jobbra dőlünk és így feszítsük meg kissé izmainkat. A HAAAA hang adásával kilélegezzük a szívben lévő negatívumokat.

 

A LÉP

a lép hangja a GHÚÚÚÚ (torokból). Egyenes háttal ülve vigyük kezünket előre és mindkét kéz 3 középső ujját helyezzük a bal oldali bordák alá, a szegycsont mellé. Nézzünk fölfelé, miközben finom nyomást gyakorlunk e területre. Először fújjuk ki a levegőt, majd a következő kilégzéskor a GHÚÚÚ hangot szinte hangtalanul hallassuk. Érezzük, ahogy a lép megrezegteti a hangszálakat, megindítja a gyomorban és lépben lévő energiát, a fölösleges hő távozását. A teljes kilégzés után vigyük oldalra kezünket úgy, mintha a földet szeretnénk átölelni, és gyűjtsük össze a sárga színű fényt. Vigyük kezünket a gyomorhoz/léphez, és áramoltassuk bele e sárga fényáramlatot, ami nyitottságot és stabilitást hoz.